На вулиці Миколайчука планують створити окрему смугу для громадського транспорту та «швидких»

1906 0
Вулицю планують реконструювати на ділянці від Полтвяної до Щурата.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

У Львові планують реконструювати вулицю Миколайчука на ділянці від Полтвяної до Щурата. Там планують розширити дорогу з окремою смугою для громадського транспорту і «швидких». Про це Tvoemisto.tv повідомила голова бюджетної комісії Львівської міськради Наталія Шелестак.

«Це капітальна реконструкція із розширенням та смугою для громадського транспорту і «швидких». А трамвай, якщо й буде, то невідомо коли, бо на це знадобляться як мінімум два мільярди гривень. Треба викупити ділянки, розширити дорогу в нижній частині вулиці, та що від Липинського, а це дуже дорогий і тривалий процес», – зазначила вона.

Читайте також: Стало відомо, які вулиці цього року планують відремонтувати у Львові

За її словами цей район без належного комфорту, доїзду, інфраструктури. Але це небезпечно, оскільки там є лікарня, що потребує зручний доїзд і вільний шлях для «швидких». На думку Наталії Шелестак, район потребує капітальних вкладень у інфраструктуру.

Нагадаємо, що Львів запланував прокласти трамвайну колію та розширити вулицю Миколайчука, у бюджеті розвитку на це передбачили 21 мільйон гривень. Журналістка Tvoemisto.tv проаналізувала, чи реальним виглядає цей план та що може стати на заваді. Детальніше читайте за посиланням.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!