Київ

На Жуковому острові в Києві чоловік самовільно захопив ділянку і побудував житло

527 0
Чоловік встиг оформити право власності на самобуд

Столичні прокурори передали до суду справу щодо чоловіка, який незаконно звів приватний будинок на території природного заповідника «Жуків острів».  Про це інформує Київська міська прокуратура.

За даними слідства, 54-річний чоловік, родом з Дніпропетровщини, у 2021 році самовільно побудував приватний будинок та встановив паркан на земельній ділянці площею 0,0456 га. Розташована вона у межах території ландшафтного заказника місцевого значення "Жуків острів" та віднесена до природно-заповідного фонду.

«На підставі підроблених документів чоловік зареєстрував будинок у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та вжив заходів щодо присвоєння земельній ділянці окремого кадастрового номера», — йдеться у повідомленні.

Справу до суду скерували за фактом будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці природно-заповідного фонду місцевого значення та використанні підроблених документів (ч.ч. 2, 4 ст. 197-1, ч. 4 ст. 358 КК України). Максимальне покарання за цими статтями — обмеження волі до двох років.

Також, Спеціалізована екологічна прокуратура подала до суду позов з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію нерухомого майна та земельної ділянки, зобов'язати підозрюваного знести будинок і повернути присвоєну земельну ділянку громаді Києва.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!