Київ

Наступного року на безбар'єрність Київ витратить 1,5 млрд грн

469 0
Передбачені кошти підуть на забезпечення житлового фонду пандусами та іншими необхідними умовами, щоб зробити вулиці столиці більш доступними.
Фото: invak.info

Фото: invak.info

У бюджеті Києва на 2024 рік для створення безбар’єрного простору планують передбачити близько 1,5 млрд грн. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Посадовиця зазначила, що доступність та інклюзивність є пріоритетами для міста, особливо в умовах війни, коли значно збільшується кількість людей з інвалідністю.

«На сьогодні вже фактично в кожному будинку Києва живуть люди з певними функціональними порушеннями для котрих ми маємо створити належні умови для їх життя. Люди з інвалідністю не мають відчувати обмежень під час пересування, а суспільство не має сприймати їх як неповноцінних», — зазначила посадовиця.

Передбачені кошти підуть на забезпечення житлового фонду пандусами та іншими необхідними умовами, щоб зробити вулиці столиці більш доступними.

Нагадаємо, кияни закликають виділити 5% міського бюджету на наземні переходи й безбар’єрні трамвайні платформи. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Київради. Йдеться про 3,57 млрд гривень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!