Київ

Натуральний травертин повернуть на фасад Палацу КПІ після ремонту

874 0
Демонтоване автентичне оздоблення Палацу КПІ повернуть на місце після ремонту.
Палацу культури КПІ (фото з відкритих джерел)

Палацу культури КПІ (фото з відкритих джерел)

Коштовний натуральний травертин повернуть на фасад Центру культури та мистецтв КПІ після завершення ремонтних робіт. Про це повідомили у пресслужбі Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського.

Як повідомили у виші, фасад будівлі, оздоблений травертином, є аварійною ділянкою, оскільки плитка відшарувалася та загрожувала безпеці відвідувачів Палацу культури.

«Ми обстежили фасади усіх будівель у кампусі. Під час аналізу будівлі ЦКМ виявили, що плитка на фасаді відшарувалися від стіни з фронтального боку, – розповідає проректор з адміністративної роботи КПІ Вадим Кондратюк. – Оздоблення могло будь-якої миті обвалитися й травмувати перехожих: студентів, співробітників, відвідувачів заходів».
 
 
З огляду на це адміністрація вирішила демонтувати аварійну плитку, відновити штукатурну стяжку на стіні, накласти спеціальну стінку й потім повернути декоративний травертин на місце.
 
«Ніхто в жодному разі не буде змінювати архітектуру і стиль будівлі ЦКМ на площі Знань», – наголосив проректор.
 
Додамо, Палац культури та мистецтв КПІ на площі Знань – частина модерного архітектурного комплексу Київського політехнічного інституту, до якого, зокрема, входить і Науково-технічна бібліотека КПІ ім. Г. І. Денисенка. Його спроєктував видатний український архітектор Володимир Лиховодов. За створення комплексу авторський колектив на чолі з Лиховодовим отримав Державну премію України в галузі архітектури в 1988 році.
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: київ, КПІ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!