Не менше метра на особу. Яким вимогам мають відповідати укриття у вишах

1504 0
Кожне укриття у вишах перед новим навчальним роком має оглянути спеціальна комісія, яка повинна скласти акт, що приміщення є безпечним.
Фото: Львівська політехніка

Фото: Львівська політехніка

Питання безпеки під час нового навчального року – першочергове і найголовніше, а відповідальність за них покладена на керівниках вишів. Саме зараз укриття у вишах належно облаштовують, а якщо їх немає – відшуковують інші місця, де б у разі небезпеки студенти та випускники могли сховатися. Про це під час дискусії на Tvoemisto.tv на тему «Яким буде навчання у вишах під час війни» повідомила заступниця директора департаменту освіти і науки Львівської ОВА Ольга Котовська.

Читайте також: Яким буде навчання у вишах Львова під час війни. Дискусія

«Виникає питання кількості місць. На кожну особу, яка перебуває в укритті, має бути не менше метра квадратного. Таких укриттів, де б могли поміститися всі студенти університету, точно немає, тому формат змішаного чи дистанційного режиму роботи найбільш оптимальний», – каже вона.

Зараз, за словами Ольги Котовської, університети готують укриття та належно його облаштовують. У тих приміщення, де укриттів нема – відшуковують. Це можуть бути навіть сусідні заклади і не обов’язково освітні. Братися за будівництво нових укриттів зараз не на часі, адже цей процес набагато складніший та триваліший.

Кожне укриття у вишах перед новим навчальним роком має оглянути спеціальна комісія, яка повинна скласти акт, що приміщення є безпечним. Як зазначила Ольга Котовська, тим університетам, які не мають укриттів, але студентам потрібно навчатися очно, важлива підтримка держави.

Читайте також: Хто не зможе вчитись, той забере документи». Інтерв’ю з ректором Львівського медуніверситету

«Певні спеціальності, медичні чи інші, мають навчатися очно. Це важливо і сподіваємося, що спільно виробимо алгоритм з підготовки. Це мала б підтримувати держава. Львівщина не є в таких складних обставинах, як деякі інші області, тож спільно і консолідовано маємо знайти рішення. Ще одне складне питання – опалювальний сезон. Коли приймаємо рішення про початок нового навчального року, потрібно подумати, як і коли можна завершити семестр і як фінансуватиметься цей період», – каже учасниця дискусії.

Нагадаємо, що через відсутність укриттів навчання у Львівському медичному університеті імені Данила Галицького проводитимуть онлайн, розпочати його планують 1 вересня. Як розпочнуть навчання інші заклади вищої освіти у Львові, читайте за посиланням

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!