Київ

Негода у Києві. У кількох районах підтоплення, а потоки води зносять автівки та перехожих

1098 0
Станом на 21 годину дощ потроху стихає.

Надвечір 7 липня у Києві розпочалась гроза із дощем. Негода призвела до локальних підтоплень у двох районах Києва. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Зазначається, що у Голосіївському і Печерському районах столиці працюють гідрослужби. Зокрема, дорожники залучають мотопомпи й інше насосне обладнання. 

У КМДА зазначили, що основна частина підтоплень відбулась не на балансових вулицях дорожньої служби. 

«Важливо, що напередодні у цих та інших районах зливостоки розчищали. І на початок дощу вони були чистими. Проте зливи залпові і система дощової каналізації не розрахована на таку кількість опадів», – наголосили в пресслужбі. 

Оскільки грози зі зливами і шквалами прогнозують до кінця доби, гідрослужби продовжують роботу у посиленому режимі.

У соцмережах користувачі діляться наслідками негоди у Києві. Так, вода затопила підземні переходи. Деякі автівки важко пересуватися містом, інші затоплює по дах. На вулиці Антоновича з-під асфальту виник гейзер, а в одному з районів помітили, як перехожу змило потоком води на дорозі.

 

Окрім цього, внаслідок негоди повністю без світла залишились 12 населених пунктів та 38 – частково. Енергетики працюють у посиленому режимі. Про це повідомили у ДТЕК «Київські регіональні електромережі».

Найбільше постраждали лінії електропередач у Бучанському, Обухівському, Вишгородському та Бориспільському районах.

«Залишаються пошкодженими 27 повітряних ліній, 722 трансформаторних підстанцій. Дуже багато поривів мереж через масове падіння дерев», – розповіли у компанії.

Зазначимо, у Києві вже другий день панує негода. Сьогодні, як і вчора, регіоном пронеслася гроза та шквальний вітер, а також блискавки, які спалахували одна за одною.

Додамо, у Києві та області оголошений I рівень (жовтий) небезпечності метеорологічних явищ. Фахівці прогнозують грози, швидкість вітру сягатиме 7-12 м/с, у суботу, 8 липня спостерігатимуться окремі пориви 15-18 м/с. Уночі температура 17-19°, удень 23-25°.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: негода, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!