Київ

Німецькі партнери допомогли Дарницькому району з облаштуванням укриттів і пунктів незламності

617 0
Загалом у цьому році німецькі партнери профінансували закупівлі Дарницької РДА на 100 тисяч євро
Фото: Вечірній Київ/Даша Гришина

Фото: Вечірній Київ/Даша Гришина

Адміністрація округу Фрідріхсхайн-Кройцберг міста Берлін допомогла закладам культури району отримати аптечки, крісла-мішки та облаштувати там дитячі куточки. Про це очільник Дарницької РДА Микола Калашник розповів у телемарафоні «Єдині новини». 

За його словами, співпраця між адміністраціями почалася ще до великої війни. Очільники планували підписати договори про обмін досвідом та зустрічних візитів між лідерами шкіл; про обмін співробітників комунальних і соціальних служб; а також про літнє оздоровлення талановитих дітей і пільгових категорій.

На отримані перші 50 тисяч євро представники Дарницької РДА закупили аптечки, контейнери для продуктів, ліхтарі-прожектори, розкладні стільці, мати гімнастичні, килимки спортивні.

Окрім того, для пунктів незламності придбали портативні рації, безпровідні маршрутизатори, подовжувачі, обігрівачі тощо. Опісля — надали німцям усі звіти.

«Також, таку ж суму допомоги у цьому році отримали заклади культури для закупівлі аптечок, ліхтарів, термопотів, каністр для води, дитячих куточків, килимків, банкеток для сидіння, лав, крісел-мішків, розкладачок», — додає очільник Дарницької РДА.

З жовтня цього року адміністрація очікує аналогічний партнерський проєкт на суму 100 тисяч євро.

За словами Калашника, всі ці кошти німецька сторона перераховує на казначейські рахунки підрозділів освіти та культури, які проводять у встановленому порядку тендерні закупівлі.

Крім того, у Дарницькій РДА обговорюють участь у жовтні поточного року лідерів шкільного самоврядування району у виїзній тристоронній німецько-українсько-польській зустрічі.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!