Рекордна кількість звернень до травмпунктів Львова, світлофор на Бандери і зміни року. Головне

941 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: lviv web

Фото: lviv web

У Львові відновили пільговий проїзд для пенсіонерів, і вони можуть їздити у транспорті без обмежень. До цього пенсіонери безоплатно користувалися громадським транспортом з 11.00 по 16.00.

Про погоду. В останній день цього року та у перші дні нового у Львові і на Львівщині будуть дощі, плюсова температура. Прохолодніше та сніжно буде ближче до різдвяних свят. Детальніше тут

Читайте також: Як пережити новорічне застілля: без картоплі і торта, але з фруктами та зеленню

На перехресті вулиць Бандери – Антоновича увімкнуть світлофор, щоби вирішити проблему з пересіченням мереж. Там часом зупиняються тролейбуси і перекривають рух. Це тому, що на ділянці є пересічення трамвайних і тролейбусних мереж, одна з них знеструмлена.

Рекорд у травмпункті. За минулу добу до міських травмпунктів у Львові звернулася 131 людина. Це рекордна кількість звернень за грудень. Усі вони отримали травми через ожеледицю, яка вкрила вулиці та тротуари міста.

Читайте також: Це небезпечно для їхньої психіки, або чому від феєрверків краще відмовитися

Кабінет міністрів України від 29 грудня скасував вимогу щодо обов’язкової самоізоляції для громадян, які в’їжджають в Україну через контрольно-пропускні пункти з тимчасово окупованих територій.

Нові рейси. Державна авіаційна служба України дозволила авіакомпанії SkyUp виконувати рейси зі Львова до Кувейта та Ер-Ріяду (Королівство Саудівська Аравія)

Читайте також: Немовля до року. Поради педіатра, як захистити дитину від зимових застуд

Причиною отруєння дітей із львівського притулку, яке сталося на День Святого Миколая, 19 грудня, після обіду у притулку, а згодом у ресторані «Кухня для душі», що в с. Зимна Вода на вул. Городоцькій, 16, міг стати стафілокок. Його виявили у працівників харчоблоку та вихователів притулку. Дітей із лікарень виписали, але розслідування ще триває.

Читайте також: Різдво у Львові. Повна програма святкових заходів 

Твоє Різдво у Львові. Цьогоріч чимало заходів, приурочених різдвяному періоду свят, проведуть на всій території Львівської міської територіальної громади. Ключовими подіями стануть: встановлення різдвяного дідуха на пл. Яворського, коляда з Уляною Горбачевською та з Курбасами на пл. Маланюка тощо. Події відбуватимуться і 2, і 6-7 січня, відповідно.

Опитування. Майже 94% львів’ян вважають себе галичанами. Майже 77,4% опитаних називають себе львів’янами, а громадянами України себе ідентифікують 99,3% мешканців львівської агломерації.

Також Тvoemisto.tv зібрало для вас головні відкриття і зміни року, які торкнулися львів'ян. Про знакові події та рішення у Львові читайте за посиланням

Гарного Дня! 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!