Нові карантинні правила і загроза вторгнення Росії. Головне

2164 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Viktor Talashuk on Unsplash

Фото: Viktor Talashuk on Unsplash

У Львові почали діяти нові карантинні правила. Зокрема, учні старших шкіл та позашкілля перейшли на дистанційне навчання, а у громадському транспорті перевірятимуть дотримання карантинних вимог. Також відправляють на дистанційне навчання все позашкілля, тобто гуртки, секції тощо.

Директори шкіл у Львові можуть самостійно вирішувати, чи переходити 1-4 класам на онлайн-навчання. Це школи можуть робити, виходячи з аналізу ситуації, що є актуальною в кожному окремому навчальному закладі.

Читайте також: Як працюватимуть центри вакцинації у Львові та області цього тижня. Графік 

Через спалах коронавірусу у Львові закрили низку садків, а деякі молодші класи вчаться онлайн. Зокрема, повністю закрилися чотири садки, а на дистанційне навчання перевели учнів 5-11 класів.  

Відтепер львів’яни платитимуть більше за тепло та гарячу воду, адеж по-новому нараховують платіжки. Зокрема, у квитанціях з’явився рядок про оплату за абонентське обслуговування, тобто кінцева сума залежить не тільки від площі житла, а й від осіб, які в ньому прописані. 

Читайте також: Які вулиці ремонтуватимуть у Львові цього року. Перелік 

Через російську загрозу НАТО спрямовує додаткові кораблі й винищувачі на східний фланг. США розглядають можливість відправити на східний фланг НАТО від 1000 до 5000 військових, а також літаків і суден. 

Командувач ООС Олександр Павлюк назвав можливу дату вторгнення Росії в Україну. Серед різних сценаріїв 20 лютого – потенційна дата початку нового вторгнення РФ.

Читайте також: Мої 15 пунктів, як підготуватись до ймовірного нападу Росії. Поради дилетантки

Відтепер пенсіонери можуть за отриману Covid-тисячу придбати ліки. Лікарські засоби можна купити у звичайних аптеках та через онлайн-замовлення. 

В Україні щодня стрімко зростає кількість виявлених випадків коронавірусної інфекції Covid-19. Лише за попередню добу на Львівщині зафіксували більше двох тисяч нових випадків інфікування Covid-19, чимало з яких – діти. Якими є симптоми коронавірусу у дітей та чим вони відрізняються від застуди – у матеріалі.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!