Паперовий Ватикан та Титанік. Де подивитися у Львові?

2201 0
Виставку із картонних замків та соборів привезли у Дитячий центр розвитку і дозвілля «Під спільним дахом» на вулиці Василя Симоненка. Автор робіт – 58-річний Петро Щербак із Нового Роздолу. Усього тут – близько ста копій соборів Франції, Німеччини, середньовічні замки, споруди Риму, а також літальні апарати.

Виставка безкоштовна. Автор привіз її у Львів, коли вона перестала вже вміщатися у квартирі. Займається 3-Д моделюванням із картону кілька років. За освітою - інженер. «Для такої роботи потрібні ножиці, клей, картонна основа, скальпель, - розповідає Gazeta.ua конструктор. – Робити таке може кожен. Головне – бажання і терпіння. Журнали зі схемами можна придбати через Інтернет, або просто скачувати моделі з Інтернету на сайтах 3-Д моделювання і видруковувати на кольоровому принтері».

На один замок або великий собор Щербак затрачає 2-3 місяці роботи. Конструює міста вечорами. «Зі своїм другом архітектором ми розробили моделі і львівських споруд. Шукаємо зараз, хто би зміг це надрукувати. Імпортна модель архітектурної пам'ятки коштує близько тисячі гривень.»

Автор з радістю залишить колекцію у Львові, якщо міська рада надасть для неї постійне приміщення. Гроші за виставку Щербак не бере, щоб люди могли це вільно бачити.  Навколо освітнього закладу «Під спільним дахом» – 12 шкіл Франківського району. Тут є бібліотека, доступ до інтернету, вай-фай, гуртки для школярів і дошкільнят. Щодня сюди можуть вільно приходити діти та батьки. До кінця літа Петро Щербак планує провести кілька майстер-класів для дітей та навчити їх самостійно робити такі картонні скульптури.

Джерело: gazeta.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!