Перелік препаратів програми Доступні ліки збільшиться на чверть

2984 0
З 1 серпня у програмі «Доступні ліки» буде приблизно 200 препаратів.
фото: img.20minut.ua

фото: img.20minut.ua

З 1 серпня перелік медикаментів, які входять до програми «Доступні ліки», збільшиться на чверть та становитиме приблизно 200 препаратів. Про це повідомляє прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Усього на цю програму ми спочатку передбачили на 2017 рік 500 млн грн, зараз додали ще 200 мільйонів. Наступного року виділимо на це 1 млрд грн», – пише прем’єр.

Читайте також: Львів’яни можуть отримати медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки». Перелік аптек

За словами Володимира Гройсмана, від початку дії програми нею скористалися 1,5 млн осіб.

«Пацієнти пішли до лікарів по обстеження і рецепти, відвідуваність лікарів з початку дії програми зросла майже втричі. Кількість аптек у програмі теж постійно зростає, нині їх уже понад 6 тисяч», – говорить він.

Програма «Доступні ліки» почала працювати з 1 квітня 2017 року. Пацієнти мають змогу отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. Міністерство пообіцяло надалі розширювати перелік препаратів програми.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!