Перейменування станцій метро та допомога з Риги. Головні події дня у Києві

858 0
Дайджест новин за 30 квітня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація 

У міській адміністрації повідомили, що працівники «Київгазу» обстежують газопроводи будинків у Шевченківському районі, які були пошкоджені внаслідок ворожого обстрілу 28 квітня.

Ракета влучила в негазифікований будинок. Для безпеки мешканців газопостачання було оперативно перекрито в дев’яти сусідніх багатоповерхових будинках – загалом 665 квартир. Вони також частково пошкоджені вибуховою хвилею: у більшості квартир вибите скло або ж зовсім немає віконної рами. У зв’язку з цим подача газу до цих будинків наразі є небезпечною.

Дерусифікація

У неділю, 1 травня, завершиться збір пропозицій щодо перейменування 5 станцій метро в Києві. Мова про станції: «Дружби народів», «Площа Льва Толстого», «Берестейська», «Мінська», «Героїв Дніпра». Подати ідеї можна за посиланням

Після цього, з 2 по 9 травня, буде проводитись рейтингове онлайн-голосування серед найпопулярніших варіантів по кожній станції. Потім свій висновок зробить профільна комісія з перейменувань. Після ініціативи винесуть до сесійної зали Київської міської ради. 

Міжнародні відносини

До Києва з Риги прибули 11 сучасних пасажирських автобусів та гуманітарна допомога. Мер столиці Віталій Кличко пояснює: «Це для нас сьогодні дуже важливо. Нам потрібно оновлювати і збільшувати парк громадського транспорту. Робити пересування містом, особливо в цих складних умовах, комфортним для киян».

Київська область

З 30 квітня по 8 травня комендантська година на Київщині буде з 22:00 до 05:00. В обласній військовій адміністрації нагадують: у цей час категорично забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, переміщатися транспортом або пішки. Крім випадків, коли людина задіяна в роботі критичної інфраструктури та має при собі спецперепустку встановленого зразка і посвідчення особи. 

Паралельно в області станом на сьогодні повністю або частково відновлено надання послуг з централізованого водопостачання у 119 із 123 населених пунктів області. Запуск водопостачання у Гостомелі, що першим взяв на себе удар війни, за словами  заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенкв, заплановано на друге травня. Наразі мешканці міста мають доступ до питної води.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!