У Києві знайшли гроші на перинатальний центр у Львові, який ремонтують понад рік

1982 0
У Львові вже більше року закритий на ремонт Львівський державний обласний перинатальний центр. Масштабну реконструкцію за майже 100 млн грн тут пообіцяли провести ще за президентства Віктора Януковича, проте досі ремонту так і не провели. За рік у закладі приймали по 3,5 тис. пологів та супроводжували вагітних з ускладненнями. Наразі для ремонту потрібно ще 10,2 млн грн.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

Виділення цієї суми вже погоджено з міністерством фінансів, однак на рахунок кошти ще не надійшли, повідомив  tvoemisto.tv директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Богдан Чечотка.

«Ми склали перелік робіт, які потрібно зробити у 2014 році, щоб уникнути подальшої руйнації. Вартість робіт - 10,2 млн грн. Є погодження з міністерством фінансів, щодо виділення цієї суми. Тепер потрібно, щоб ці кошти потрапили на рахунки, і щоб вони були відповідно використані», - сказав Богдан Чечотка.

Наразі будівлю завершують накривати дахом. Згідно з проектом, там підняли один поверх. Корпус Б накритий на 80%. До кінця жовтня мають перекрити і другий корпус. За словами Богдана Чечотки, ще потрібно зробити перегородки, зовнішні стіни, підвести електропостачання та комунікації.

Раніше повідомлялося, що до початку четвертого кварталу 2014 року, перинатальний центр мав би бути введений в експлуатацію.

Довідка. Львівський обласний клінічний перинатальний центр (вул. Дж. Вашингтона, 6) був заснований у 1986 році як пологовий будинок №2. У 1990 – реорганізований в перший в Україні перинатальний центр. На 2011 рік таких в Україні було лише чотири.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!