Київ

Петиція проти парковки біля кесона у парку «Наталка» на Оболоні набрала необхідну кількість підписів

780 0
Тепер на петицію має відреагувати міський голова Віталій Кличко.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Кияни підтримали петицію проти створення парковки та автомобільної дороги до кесону «сталінського метро» на Оболоні. 

«Громада і представники ГО «Парк Наталка» виступають категорично проти проїзду через парк індивідуальних автівок та облаштування парковки для відвідувачів «спортивно рекреаційного комплексу» біля кесону», - наголошує авторка петиції Богдана Бесчастна.

Тепер на петицію має відреагувати міський голова Віталій Кличко.

Нагадаємо, 9 лютого Київрада передала в оренду ділянку навколо кесону та суміжними спорудами ТОВ «Гювексхаус», яка належить Ігорю Тинному. При цьому зазначена нерухомість перебуває у приватній власності компанії.

Водночас зазначимо, що громаду обурює вартість оренди цієї ділянки площею 1,28 га - вона становить близько 22 тисяч гривень на місяць. У зв'язку з цим Антикорупційний комітет звернувся до НАБУ та НАЗК із заявою про можливу корупційну складову та конфлікт інтересів, оскільки, власник ТОВ «Гювексхаус» і мер Києва Віталій Кличко перебувають у дружніх стосунках.

Також, як сказано у петиції, у громади «є питання до законності перебудови цих споруд», що стоять на орендованій ділянці.

Сам Тинний наполягає, що  на ділянці не планується нове будівництво. Він стверджує, що нерухомість буде реконструйована. Зокрема у кесоні, ймовірно, зроблять міні концертну залу. А ресторан можуть зробити у іншій будівлі на території ділянки.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!