Податкові накладні блокуватимуть за новим порядком. Що зміниться

701 0
Якщо платника внесли до переліку ризикових, то дію рішення щодо обліку ТПП автоматично призупиняють, але не скасовують.
Умовне фото

Умовне фото

У суботу, 8 липня, набере чинності новий порядок зупинення реєстрації податкових накладних, а також новий порядок розгляду скарг на такі рішення. Про це повідомила «Економічна правда» з посиланням на урядову постанову № 574, яка була ухвалена 2 червня 2023 року.

Кабмін запровадив автоматичне розблокування податкових накладних та розрахунків коригування за виконання певних умов. Відтак передбачили автоматичну реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригувань у разі виведення платника податків із переліку ризикових, а також у разі ухвалення рішення про врахування таблиці даних платника (ТПП).

Водночас визначили механізм адміністративного оскарження рішень про внесення платника податків до переліку ризикових та неврахування ТПП.

Відтепер якщо платника внесли до переліку ризикових, то дію рішення щодо обліку ТПП автоматично призупиняють, однак не скасовують, що позбавляє платника податків необхідності повертатися до питання повторного врахування таблиці після виведення його з переліку ризикових.Також до рішення про внесення платника податків до переліку ризикових додано інформацію про дату занесення до переліку ризикових також і контрагента, операції з яким визначено як ризикові.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv  пояснило, які зміни у липні чекають на українців у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!