Як штучний інтелект вплинув на наше життя та львів’яни вимагають заборонити висотну забудову. Підсумки доби

1974 0
Нині 2 серпня та 525 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Олександра Губицька

Фото: Олександра Губицька

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки лунав тричі. Перший раз о 11:38, відбій – о 11:59. Другий – о 13:19, відбій – о 13:39 і третій – о 15:32, відбій – о 15:47. В усіх випадках фіксувався зліт МіГ-31К, носія «Кинджалів».

Читайте також: Вночі дрони знову атакували москву. Один із них вразив бізнес-центр, у якому розташоване міністерство економічного розвитку рф.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось понад 40 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії за добу завдали 12 ударів по районах зосередження противника, 1 – по командному пункту та 1 – по його ЗРК. Уражено 14 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 4 станції радіоелектронної боротьби, 4 пункти управління, 6 засобів протиповітряної оборони, 1 склад боєприпасів та ще два важливих об’єкти ворога.

За даними КМВА, цієї ночі сили ППО збили всі ударні БпЛА росіян, які атакували Київ. Загалом знищено понад 10 дронів. Падіння уламків зафіксовано в Соломʼянському, Голосіївському і Святошинському районах Києва. Без серйозних руйнувань та пожеж. Також в Одеській області іранські «Шахеди» атакували портову і промислову інфраструктуру. Спалахнули пожежі, пошкоджено елеватор, повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Читайте також: Ветеран «Азову» пішки дійшов з Києва до Львова, збираючи кошти для поранених військових. В середньому він проходив по 30 км за день.

Та: За декілька тижнів держава підпише замовлення на дрони українського виробництва. Українські безпілотники чудово себе показували вже на стадії тестування.

Акцент дня: «У резюме буде графа «працюю з ШІ». Як діє штучний інтелект та чому він зачепить кожного. Штучний інтелект – це не про заміну професій, а про пришвидшення й полегшення процесу виконання завдань, переконують ІТ-спеціалісти. Тvoemisto.tv поспілкувалось із Senior Director, Delivery Management ЕРАМ Назарієм Поповим і запитало, як штучний інтелект уже вплинув на наше життя, чому саме зараз навколо нього триває гайп, а також, чи справді штучний інтелект починає завойовувати весь світ і, що головне, чи вдасться технологіям на базі ШІ позбавити нас певних видів роботи.

Читайте також: «Наше суспільство обросло міфами щодо виховання дітей». Війна забирає життя, робить дітей сиротами та напівсиротами. Київський міський центр соціальних служб запросив до співпраці канадський Інститут Ньюфелда, щоби навчити соцпрацівників кращого пошуку домівок для дітей-сиріт, кількість яких невпинно збільшується.

Tvoemisto.tv розповідає, хто такий Гордон Ньюфелд, який стосунок до України має всесвітньо відомий психолог із Канади, чиї книжки перекладені десятьма мовами; в чому особливість його теорії про виховання дітей, чому варто розвивати в них прив’язаність до дорослих, а не послух та як це зробити.

Ключові події:

1. В Україні створили сканер для визначення товарів компаній, що не пішли з рф. База Київської школи економіки, яка його створила, містить найповнішу у світі інформацію щодо діяльності світових корпорацій на ринку росії.

Читайте також: Суд оштрафував на 51 грн хлопця, який слухав пісні Лепса у центрі Львова. На судове засідання хлопець на з’явився.

2. Які спеціальності обирають абітурієнти та чого насправді хоче ринок. Керівниця відділу рекрутингу абітурієнтів УКУ аналізує, яких фахівців зараз найбільше потребує ринок та які спеціальності обирають вступники.

«Попередні висновки після швидкого аналізу вступної кампанії 2023 року свідчать про стабільність вибору студентами бакалаврських програм, збереження популярності традиційних спеціальностей, а також про дуже поступове зростання інтересу до нових напрямків, пов’язаних із суспільними викликами, особливо спричинених війною».

Читайте також: На Львівщині запустили масштабний проєкт для надолуження освітніх втрат на заході України. Основний фокус – допомогти дітям підтягнути знання з української та англійської мов і математики.

3. У Львівській міськраді підтримали будівництво реабілітаційного центру в Брюховичах. «Йдеться про ділянку, де планують провести реконструкцію під потреби реабілітаційного центру проєкту «Незламні». Йдеться про додаткові об’єми корпусу, облаштування басейну, зміну входу. Також облаштують благоустрій, у планах додати елементи парку», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: Львів’яни закликають мерію заборонити висотну забудову в одному з районів. Йдеться про 22 гектари, що розташовані у зеленій зоні мікрорайону «Під Голоском». Зокрема, пропонують створити там парк. Вимагають присвоїти території зелених насаджень статус Регіонального ландшафтного парку «Малоголосківські пагорби».

Та: У Львові створять новий автобусний маршрут. Як і коли він курсуватиме. Маршрут №39А запустять 7 серпня, він сполучатиме площу Галицьку та вулицю Богданівську.

4. На Львівщині відновлять унікальний стінопис 19 століття. Він розташований у Михайлівській церкві в Ісаях.

На цю ж тему: У Шевченківському гаю у Львові за давньою технікою відреставрують споруди. Зокрема, уже тривають роботи із відновлення стодоли зі с. Бережонка.

Та: За премію Львова – Міста літератури ЮНЕСКО змагатимуться 47 творів. Цьогоріч журі обрало 27 робіт в основній та 20 – у спеціальній номінаціях.

5. Музичний фестиваль «Файне місто» наступного року знову проведуть у Львові. Цьогоріч фестиваль зібрав понад 15 тисяч відвідувачів.

Читайте також: У Львові відбудеться концерт гурту «Мертвий півень» після 12 років перерви. Виступ буде із новим вокалістом – Юрієм Рокецьким. Спеціально на цей концерт із Філадельфії до Львова прилетіла і вокалістка Ярина Якуб’як.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!