Повітряні тривоги сьогодні – це психологічний тиск на Європу, – Ігнат

1000 0
Впродовж дня на території Львівської області тричі оголошували повітряну тривогу.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 31 січня, у Львівській області тричі оголошували повітряну тривогу. Причиною були зльоти МіГ-31К, які є носіями ракет «Кинджал». Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речних Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Вони (оголошення про повітряну тривогу -ред.) були масштабними за географією, але не такими довготривалими, як ми зазвичай очікуємо після зльотів МіГ-31К, які є носіями ракет «Кинджал». Тому і оголошуються повітряні тривоги, коли злітає цей тип літака. Те, що вони не були тривалими, говорить про те, що це звичайні тренувальні польоти», – зазначив він.

Читайте також: Авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження ворога

Крім того, речник Повітряних сил додав, що ці польоти можуть здійснюватися з метою тиску на Україну та Європу.

«МіГ-31 злітають як на території РФ, як це було сьогодні, так і з території Білорусі. Цей літак – психологічний фактор тиску на країни Європи. У російських токшоу не припиняється істерія погроз ядерного удару. Коли ударів немає, фактор впливу і на наше населення – це впливає і на економіку, і на людей», – підкреслив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 9 районів зосередження живої сили противника та 1 склад боєприпасів.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!