Київ

Прокуратура взялась за посадовців, які дозволили будівельні роботи у заказнику «Деснянські луки»

496 0
Сума заподіяних збитків державі перевищила 2,6 млн грн.
ФОТО: КЕКЦ

ФОТО: КЕКЦ

Двох колишніх керівників столичного комунального підприємства підозрюють в умисному пошкодженні природного заказника «Деснянські луки». Через дозвіл почати там будівельні роботи було пошкоджено більше гектара родючого ґрунту. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, керівник комунального підприємства і директор структурного підрозділу КП уклали договір із будівельною фірмою на виконання робіт на території ландшафтного заказника місцевого значення «Деснянські луки». Як стверджують у прокуратурі, дозвільних документів на цю земельну ділянку посадовці не мали.

Також підрядну організацію не попередили, що будівельні роботи будуть проводитись на об'єкті природно-заповідного фонду. Так, у період з жовтня 2022 року по березень 2023 року в межах заказника «Деснянські луки» робітники зняли родючий шар ґрунту площею 1,38 га. Сума заподіяних збитків державі перевищила 2,6 млн грн.

Ландшафтний заказник місцевого значення “Деснянські луки” був створений в Деснянському районі м. Києва для охорони заплави р. Дніпро рішенням Київради 28 липня 2020 р. № 97/9176 на площі 322 га

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!