Київ

Ремонт трамвайних колій в Києві не зробив цей транспорт швидшим

631 0
Активісти порівняли швидкість руху трамваїв до ремонту і після
Фото: Вечірній Київ

Фото: Вечірній Київ

Попри ремонт трамвайних колій на вулицях Дегтярівській і Вацлава Гавела швидкість трамваїв не збільшилася. Відповідне дослідження  провели «Пасажири Києва».

На Дегтярівському шляхопроводі, який відкрили після ремонту, відновили рух трамваїв №14 і №15. Там оновили рейки й посилили монолітні плити полотна «Пасажири Києва» порівняли сучасну швидкість трамваїв №15 із її швидкістю в травні 2023 року.

«Час оборотного рейсу без урахування відстою не змінився — рейс, як і раніше, триває 1 годину 52 хвилини. На маршруті №14 час зменшився на хвилину: тепер рейс триває 1:54. Відповідно, швидкість на маршруті №14 становить 13,5 км/год, а на маршруті №15 — 13,4 км/год. Це повільніше, ніж швидкість майже усіх тролейбусних та автобусних маршрутів», — підрахували активісти.

В ГО розповіли, що нормальна лінійна швидкість на трамвайних маршрутах при частково виділеному полотні складає 20 км/год.

Нагадаємо, 20 грудня в Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом. При цьому, як звернули увагу активісти ініціативи «Пасажири Києва», на оновленому шляхопроводі трамвайні зупинки зробили без платформ. Тобто вони не придатні для використання маломобільними людьми.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!