Київ

Рівень води в Дніпрі в Києві підвищився на 65 см

469 0
Вода прибула приблизно на 6 см за добу, з початковим затопленням заплави.
Водопілля в Києві. Ілюстративне фото

Водопілля в Києві. Ілюстративне фото

Внаслідок збільшення скидів води з Київського водосховища через пропуск весняного водопілля на річці Дніпро, в межах столиці спостерігається підвищення рівня води.  Про це повідомляє КМВА.

«Станом на 08:00, рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 567 см над "0" поста (92,67 м за Балтійською системою висот). Температура води - 2,4 °C. Вода прибуває — за останні 8 днів рівень Дніпра в межах Києва піднявся приблизно на 65 см. Але наразі небезпеки немає», - йдеться у повідомленні

Аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ — І (жовтий). Промислові об'єкти і житлові масиви міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває.

Нагадаємо, раніше в Укргідрометцентрі попереджали, що з 1 по 5 березня вода у річці Дніпро короткочасно може сягнути відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій в Києві та Бориспільському районі. Коливання можливі через скиди води з Київського водосховища.

Крім того, протягом 1-5 березня на пригирловій ділянці Прип'яті (зона ЧАЕС) продовжуватиметься поступове підвищення рівня води із затопленням заплави у Київській області.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!