Київ

Росія атакувала Київ з повітря третю ніч поспіль. ППО збила близько десятка ворожих дронів, є поранені

765 0
Це вже третя поспіль повітряна атака на Київ, та четверта у липні.

У ніч на 13 липня Росія вкотре здійснила повітряну атаку на Київ.У столиці збито близько 10 «шахедів», зафіксовані падіння уламків на багатоповерхівки, є травмовані, повідомляють у Київській міській військовій адміністрації.

«Третій день поспіль Київ атакують баражуючі боєприпаси «Shahed». Цієї ночі була масована атака іранських дронів. БпЛА заходили на столицю з різних напрямків. Силами і засобам ППО в повітряному просторі Києва було виявлено і знищено біля десятка ворожих цілей», – проінформував начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Унаслідок нічної атаки було зафіксовано падіння уламків у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах столиці. За однією адресою рятувальники ліквідовували пожежу на балконі 5 поверху 16-поверхового житлового будинку. Внаслідок події було травмовано 2 людей (отруєння продуктами горіння), від госпіталізації вони відмовилися. Крім того, врятовано та виведено на безпечну відстань ще одну людину.

За іншою адресою у 25-поверховому житловому будинку на рівні 25 поверху сталося пошкодження фасаду будівлі. На місці виявили двох потерпілих з осколковими пораненнями, їх госпіталізували.

Також сталося загоряння в 1-поверховій будівлі з розповсюдженням на дах на загальній площі 20 кв. м. Пожежу вогнеборці ліквідували. Також ліквідовували загоряння уламків на зеленій зоні прибудинкової території.

 

На місці подій було залучено 95 рятувальників та 19 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки. Рятувальні роботи тривають.

Загалом, під час нічної атаки на Україну 13 липня, Повітряні Сили знищили 20 ударних безпілотників іранського виробництва «Shahed-136/131» та 2 крилаті ракети «Калібр» з Чорного моря та одну балістичну – «Іскандер-М»

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!