Київ

Росія перекинула до кордону ракетний комплекс «Бал». У КМВА закликають не ігнорувати повітряні тривоги

892 0
Імовірність застосування ракетних ударів зростає, тому жителів Києва та області просять не забувати про правила безпеки.
Ракетний комплекс «Бал» (Фото: КМВА / Telegram)

Ракетний комплекс «Бал» (Фото: КМВА / Telegram)

Росія передислокувала до Брянської області дивізіон ракетного комплексу «Бал», тому загроза для Києва зростає. Про це інформує пресслужба Київської міської військової адміністрації.

Начальник КМВА Сергій Попко закликає мешканців столиці та області не нехтувати сигналами тривоги. За інформацією Генштабу, наявність біля північно-східних кордонів дивізіону ракетного комплексу «Бал» збільшує ризик ракетних ударів по Києву.

«Це на додачу до «Кинджалів», «Іскандерів», Х-101/555 та інших ракет, якими ворог атакує столицю. Тому закликаю не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Бережіть себе і близьких!» – зазначив Сергій Попко.

Ракетний комплекс «Бал» – протикорабельний за своєю функцією, але російські військові стріляють із нього по наземних цілях. Зокрема, минулої весни та літа він застосовувався для обстрілів Миколаївщини та Одещини, зазначили в КМДА.

Комплекс озброєний ракетою Х-35, яка може летіти на наднизькій висоті (менше 15 м) зі швидкістю близько 1000 км/год. Сумарний залп – можливість випускати 32 ракети.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!