Київ

Російська ракета пошкодила житловий будинок в Києві, постраждали близько 30 осіб, одна - загинула

1132 0
Пожежі спалахнули у багатьох районах столиці

Внаслідок ракетного удару по житловому будинку в Солом’янському районі постраждали близько 30 людей, одна людина загинула. Про це розповів журналістам мер Києва Віталій Кличко на місці трагедії.

«Одна жінка по дорозі до шпиталю – померла. У нас близько 30 людей зараз знаходяться з різними травмами в лікарнях. Організован тимчасовий пункт обігріву, де люди можуть отримати першу допомогу», - повідомив він.

Мер Києва зазначає, що на дану мить багато районів столиці досі “палають”. Пожежі намагаються оперативно гасити працівники відповідних спецслужб.

«Найбільше постраждали Оболонський, Подільський, Голосіївський і Солом’янський район. Багато пожеж в промзонах. Тут найбільш постраждалий будинок», - сказав він.

Нагадаємо, 2 січня, тривога сумарно тривала майже 6 годин. Спочатку ворог запустив на Київ приблизно півтора десятка баражуючих боєприпасів типу «Shahed», а слідом за ними понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Одночасно із заходом ракет на Київ, понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал». Сили ППО уразили усі БпЛА «Shahed» та понад 6 десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 «Кинджал».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!