Російські війська незаконно вивезли на територію РФ понад 2 тисячі дітей

2836 0
Спочатку Росія позбавляє українських дітей батьківської опіки, а потім наражає їхні життя на наступну небезпеку на території Росії.
фото: www.quickanddirtytips.com

фото: www.quickanddirtytips.com

Російські війська незаконно вивезли на територію РФ 2 389 дітей, які перебували в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

«Примусове переміщення цивільного населення на територію держави-агресора, зокрема дітей, має ознаки викрадення. Такі дії є грубим порушенням міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Коли всі ті жінки з дітьми повернуться, вони будуватимуть іншу Україну

Руйнуючи будинки та вбиваючи батьків, Росія позбавляє українських дітей батьківської опіки, наражає їхні життя на наступну небезпеку на території Росії. Так, МЗС закликає міжнародну спільноту негайно відреагувати на незаконне вивезення дітей, посилити тиск на Росію, аби змусити її припинити варварську війну проти українського народу.

Факти викрадення дітей, так само як і сотні інших фактів злочинів російських окупантів проти цивільних людей в Україні, документують правоохоронні органи. Винних в цих злочинах обіцяють притягнути до відповідальності.

Нагадаємо, що напередодні на площі Ринок у Львові організували соціальну акцію «Ціна війни», аби привернувати уваги до смертей безневинних українських дітей. Так, 109 дитячих візочків в центрі міста символізують 109 вбитих з часу повномасштабного вторгнення ворога дітей станом на 18 березня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!