Україна будуватиме автомобільний коридор з Угорщиною

2371 0
Укравтодор хоче створити єдиний головний автомобільний коридор з Угорщиною.
фото: commons.wikimedia.org

фото: commons.wikimedia.org

Нова автомагістраль з’єднає українську трасу М-06/Е-50 Київ – Чоп з угорською дорогою М-3 Будапешт – Ніредьгаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною, — повідомляє прес-служба Укравтодору.

Читайте також: У Львові відкрили візовий центр Угорщини: як він працюватиме?

Це спростить транспортне сполучення між Україною та Європою, зніме навантаження з контрольно-пропускного пункту Чоп – Захонь, на який поки що припадає основна частина вантажних перевезень.

Спорудження автомагістралі М-3, загальна протяжність якої становить 281 км, було призупинено на території Угорщини в 20 кілометрах від кордону з Україною – біля населеного пункту Вашарошнамень, – з огляду на визначення оптимального варіанту проходження траси через кордон між двома державами.

Читайте також: Цьогоріч завершать ремонт дороги Львів – Тернопіль

Зараз ухвалено  рішення про проходження цієї траси біля с. Дийда зі спорудженням нового однойменного КПП. Проектні роботи нової автомобільної дороги з української сторони до КПП «Дийда» будуть завершені до кінця цього року.

Опублікував Ярослав Сиваківський

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!