Ще один храм московського патріархату на Львівщині перейшов до ПЦУ

2299 0
Храм розташований у місті Рава-Руська.
Фото: Олег Пелих

Фото: Олег Пелих

Громада Свято-Троїцького храму у місті Рава-Руська, що на Львівщині ухвалила рішення про перехід із Української православної церкви Московського патріархату до Православної Церкви України. Про це повідомив міський голова Рава-Руської Іван Івануса.

«Історичний день!!! За рішенням загальних зборів громади, храм Святої Трійці в м. Рава-Руська переходить до Православної Церкви України», – йдеться у повідомленні.

У дверях до храму замінили замок та опечатали їх.

Нагадаємо, що уранці 5 квітня 2023 року частина громади Святогеоргіївського кафедрального собору Львівської єпархії Російської православної церкви (РПЦ) більш ніж через рік після повномасштабного вторгнення росії в Україну ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України (ПЦУ). Вчора відбулася ще одна знакова подія. Власниця приміщень, які використовувала релігійна громада російської церкви на Антоновича, вирішила розірвати угоду про користування. Там була церква Святої Трійці. Сьогодні, 6 квітня, на проспекті Червоної Калини, 89 у Львові почали демонтаж самобуду московського патріархату. 

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!