Що не пропустити. Топ-5 унікальних подій фестивалю «Ніч у Львові»

2896 0
Упродовж трьох днів липня у місті триватиме фестиваль «Ніч у Львові».
фото: соцмережі

фото: соцмережі

14-16-го липня у Львові відбудеться традиційний фестиваль «Ніч у Львові». Усі охочі зможуть взяти участь у екскурсіях по зазвичай закритих локаціях, послухати концерти класичної та сучасної музики, переглянути виставки відомих митців та стати глядачем неординарних вистав. Tvoemisto.tv відібрало топ-5 різнотематичних та унікальних подій.

Повна програма тут: Львів’ян кличуть на «Ніч у Львові». Програма, локації, вартість

Обрядові забави в Шевченківському гаю

Коли: 14 липня, о 20:30, 21:15, 22:00.
Де: вул. Чернеча Гора, 1.

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького запрошує відвідати Нічну феєричну театралізовану екскурсію «Обрядові забави на Петра». Хочете відчути чарівність звичаїв та обрядів, що були поширені під час святкування Петра? Музей пропонує багато цікавинок. Квитки можна придбати попередньо за посиланням.

У дні екскурсій всі власники квитків зможуть дістатися до Музею безкоштовним автобусом, який курсуватиме від Порохової вежі о 20:00, 20:45 та 21:30. Безкоштовний трансфер діятиме і у зворотному напрямку після кожної з екскурсій (тривалість кожної з них – 2 години): о 22:30, 23:15 та 00:00. Детальніше тут: https://www.facebook.com/events/123304291597372/?ref=ts&fref=ts.

Вистава у Таємній аптеці

Коли: о ​​20:00, 21:00, 22:00, 23:00 упродовж трьох днів фестивалю, 14-16 липня.
Де: площа Соборна, 1.

Інтерактивний музей D.S.Таємна Аптека ​(​пл. Соборна, 1) пропонує глядачам ​виставу «Золота любов, або Смішна трагедія львівського алхіміка». Це історія відомого львівського науковця Збігнєва Дуніковського, яка сколихнула Львів у 30-х роках ХХ століття. Розпач, любов, надія, ідея, привид батька, аномальні явища, пігулки для щастя і справжній аптекарський «напій» – ось що чекає на глядача цієї ночі. Герої вистави створюватимуть ілюзію і шукатимуть свою реальність. Історія є фактом, що описаний у газетах того часу, оформлена у сценічний варіант і поставлена режисером Майстерні «Мистецький простір» Уляною Мороз.

Читайте також: Стартує фестиваль «Ніч у Львові». 10 подій, де буде цікаво дітям

Придбати квитки можна за телефоном 0962651655, на сайті www.secret.lviv.ua або https://ticketclub.com.ua/event/4301.

Ніч у «Території Терору»

Коли: 14 липня, з 21:00 до 00:00.
Де: проспект Чорновола, 45.

Усіх охочих запрошують відвідати музейний комплекс «Територія Терору». Музей вперше відчиняє свої двері для відвідувачів о такій порі. На вас чекає прогулянка музейним комплексом у світлі прожекторів сторожових веж. Під час заходу всі зможуть дізнатись історію львівського гетто, яке розташовувалось на місці музейного комплексу упродовж 1941-1944 рр. 

Читайте також: Львів’ян кличуть на нічні екскурсії у підземелля храмів. Локації, вартість

У «Території Терору» експонуватиметься виставка «Проти забуття» (портрети людей, котрі пережили Голокост), також гості музею матимуть можливість взяти участь в авторській екскурсії від її творця – німецького фотографа Luigi Toscano. Завершиться захід переглядом короткометражного документального фільму про створення виставки. 

Вхід вільний. За додатковою інформацією звертайтесь до Анни Шиманської, тел. 0967835096. Деталі тут: https://www.facebook.com/events/441986312850488/?ref=ts&fref=ts.

FESTrepublic Weekend

Коли: 14-16 липня.
Де: вул. Старознесенська, 24.

У програмі: ток-шоу про креативний розвиток міста: Підзамче, FestRepublic, РЕМА, Фабрика повидла, LEM Station; сцена актуальної музики в і на контейнері; ярмарок шоу-румів, Фестиваль графіті, фуд-корти від львівських ресторанів і барів, крафтове пиво, львівські кулінарні клуби.

Нічна програма: 
14 липня – доба з фестивалем 14.07 Гамселить Експорт в 10 корпусі на території FESTrepublic 
15 липня – техно-ніч від ZAVTRA в 10 копусі 
15 липня – Тиха вечірка до ранку на даху FESTrepublic. club
16 липня з 12:00 – Cімейний день на FESTrepublic спільно з Видавництво Старого Лева

Театралізована екскурсія Франковим університетом

Коли: 14 липня, 20:00.
Де: вул. Університетська, 1.

Вперше до програми фестивалю долучається Львівський національний університет ім. Івана Франка. Тут відбудеться театралізована екскурсія університетом. Екскурсія передбачає відвідування Дзеркальної та Актової зал і Музею історії Університету.

Під час відвідин Університету всі охочі матимуть нагоду поринути в історію будівлі колишнього Галицького крайового сейму та Львівського університету, крізь призму епох і поколінь поглянути на традиції академічного середовища й наочно простежити часові зміни у Львові останнього століття. Саме в цю «ніч» гості дізнаються про геніальні ідеї та винаходи львівських вчених, а також зможуть уявити себе давніми студентами чи професорами. Обов’язкова попередня реєстрація за посиланням.

Повну програму можна переглянути за посиланням.

У програмі можливі зміни. Деталі: https://www.facebook.com/nightinlviv/.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!