Київ

Щодня у Києві за неправильне паркування евакуюють до 350 автомобілів. Чому заборона евакуації = колапсу в центрі

973 0
Щодня у столиці за день евакуюють близько 250-350 автомобілів, під час повітряної тривоги евакуація не здійснюється та чому не можна заборонити евакуйовувати автівки у період воєнного стану?
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

З початку року, у січні та лютому 2023 року Інспекція з паркування винесла 34 193 постанови, а також евакуювала  17 407 транспортних засобів, що забезпечило понад 12,9 мільйона гривень надходжень до столичного бюджету. Разом з цим, під час повітряної тривоги евакуація не здійснюється. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор, передає пресслужба КМДА.
 
«Під час повітряної тривоги евакуація транспортних засобів не здійснюється. Інспектори з паркування здійснюють перевірку за дотриманням правил зупинки, стоянки транспортних засобів через 20 хвилин після відбою повітряної тривоги. Першочергово евакуюються лише ті автомобілі, які були припарковані з суттєвими порушеннями правил дорожнього руху. Зокрема це стосується транспортних засобів, які перешкоджають проїзду інших автомобілів чи руху пішоходів. А також тих, які перешкоджають руху громадського транспорту та оперативно-рятувальній спецтехніці», – запевнив Руслан Кандибор.
 

Директор Департаменту також повідомив, що з початку року водії сплатили близько 7,5 мільйонів гривень за користування муніципальними майданчиками для платного паркування.

Разом з тим Руслан Кандибор наголошує, що не можна забороняти евакуйовувати автівки у період воєнного стану, йдеться у релізі.
 
«Якщо заборонити евакуйовувати автівки на період воєнного стану, це призведе до колапсу в центральній частині міста. Порушники зможуть залишати транспортні засоби там, де вони захочуть – на смугах та зупинках громадського транспорту, велосипедних доріжках, пішохідних переходах тощо. При цьому, протягом перших 10 днів з моменту винесення постанови, сплатять штраф всього 50% від загальної суми –  340 гривень. І це буде дешевше, ніж паркуватися на паркувальних майданчиках», –  зазначає директор Департаменту транспортної інфраструктури.
 
 
Руслан Кандибор зазначив, що у разі ухвалення цього законопроєкту,  місто не матиме можливості у разі надзвичайних ситуацій евакуйовувати транспортні засоби, які створюють перешкоди для спецтехніки, зокрема для карет швидкої допомоги, пожежних машин тощо. З такою ситуацією Київ вже зіштовхнувався в перші дні війни, коли до Центрального вокзалу був повністю заблокований під’їзд покинутими транспортними засобами, що унеможливлювало повноцінну евакуацію людей.
 
Як повідомлялося раніше, у Києві проводять низку ремонтів, зокрема на лівому березі, Оболоні та Дніпровському узвозі. Через це рух буде частково обмеженим, тому радимо киянам заздалегідь обрати альтернативні варіанти шляху.
 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!