Сьогодні – День Гідності та Свободи. Програма заходів у Львові

1281 0
У центрі Львова проведуть акцію «Майдан. 10 річниця початку Революції Гідності».
ФОТО: ЦИФРОВИЙ АРХІВ МАЙДАНУ

ФОТО: ЦИФРОВИЙ АРХІВ МАЙДАНУ

У вівторок, 21 листопада, у Львівській області відзначать День Гідності та Свободи, а також десяту річницю від початку Революції Гідності. У пресслужбі обласної військової адміністрації анонсували заходи, які відбудуться цього дня.

Зокрема, о 10:00 год відбудеться вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища.

А о 18:00 год на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Свободи, проведуть акцію «Майдан. 10 річниця початку Революції Гідності». 

«Це – мистецький перформанс, під час якого усі присутні зможуть знову відчути дух Майдану, що панував 10 років тому. Виконавець Shumei на фортепіано виконає пісні, що лунали зі сцен Майдану у Львові і не тільки. Також, прозвучить декілька пісень, що стали символами вже під час повномасштабного вторгнення рф», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ви не можете зрозуміти Євромайдан, якщо ніколи не були закохані 

Додамо, 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го. 

Нагадаємо, у понеділок, 20 листопада, о 19:30 у Львові відбувся молитовно-культурний захід до Дня Гідності та Свободи. Учасники пройшли тихою ходою зі свічками до Меморіалу Героїв Небесної Сотні.

Юлія Кметик

_____________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!