Суд відпустив беркутівців, підозрюваних у розстрілах Майдану. У Києві – акція протесту. Фото

4268 1
Фото: Роман Синицин/Фейсбук

Фото: Роман Синицин/Фейсбук

Сьогодні, 28 грудня, ввечері Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід п'ятьом обвинуваченим у розстрілах на Майдані ексберкутівцям із утримання під вартою та цілодобового домашнього арешту на особисте зобов'язання. Про це повідомляє УП.

Ідеться про підозрюваних у розстрілах активістів на вул. Інститутській у Києві під час Євромайдану Олега Янішевського, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру і Олександра Марінченка.

Раніше стало відомо, що усі вони перебувають у списках на обмін полоненими, що за формулою «всіх на всіх» анонсував на 29 грудня Володимир Зеленський. Відтак, підозрювані у масових розстрілах уникнуть винесення їм вироку.

Львівські родини Героїв Небесної сотні стежили за судовим засіданням у Києві із зали Львівського апеляційного суду, повідомляє журналіст Володимир Семків.

Тим часом, повідомляє київський блогер Роман Синицин, небайдужі збираються біля приміщення СІЗО, аби не дати вивезти відпущених ексберкутівців. Втім, двох із них із бійкою вдалось вивезти, трьох наразі ні. Люди масово приходять до СІЗО.

Також поліцію посилено НГУ.

Нагадаємо, лише 20 лютого 2014 року під час протистоянь у центрі Києва розстріляли 48 активістів.

У вересні 2014 року суд уже відпустив одного із підозрюваних ексберкутівців під домашній арешт. Тоді Дмитро Садовник втік у Росію, де разом із ще 9-ма обвинуваченими у масових розстрілах отримав громадянство країни-агресора.


Читайте також:
29 Грудня, 2019 10:08
666 ... підозрювати в причетності до цього злочину проти УСІХ громадян України можна будь-кого ... я от теж отих "будь-кого" підозрюю ... та от звинуватити не можу , бо в мене нема доказів ... та вам оті докази ні до чого ... ви вже визнали-призначили винних ... бо так "жираф" сказав-визнав ... та згадайте , що в пісні співається :
... " .. но виновен НЕ жираф ,
а тот , кто крикнул из ветвей :
жираф большой -- ему видней.."
за більше ніж п'ять років (!!!) СБУ і ГПУ досягли-спромоглися в своєму "розслідуванні" тільки на оті "підозри" ... так може головне для них(СБУ і ГПУ) було не знайти винних , а дати злочинцям час поховати (якомога глибше) усі докази їхньої причетності до злочину проти України ?! ...
... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!