Сьогодні християни східного обряду святкують Різдво Христове

1136 0
У катедральних храмах Львова відбудуться Різдвяні Богослужіння та колядування.
Фото: Музей Шептицького

Фото: Музей Шептицького

Сьогодні, 7 січня, християни східного обряду святкують Різдво Христове. У катедральних храмах Львова відбудуться Різдвяні Богослужіння та колядування. Львів'ян запрошують спільно відзначити народження Спасителя у Вифлеємі та прославити його у спільній молитві та співі колядок (розклади Богослужінь у катедральних храмах міста можна переглянути тут).

Читайте також: «Як робила ваша бабця, так і правильно», Яринна Винницька про традиції Різдва

Напередодні, 6 січня, у Львові встановили різдвяного дідуха. Як у попередні роки, він стоятиме на площі Яворського.

Різдвяний львівський дідух виготовили майстри Музею народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького. Його висота становить приблизно 4 метри і він складається зі 120 маленьких дідухів.

Традиційно, для людей з низьким соціальним статусом спільнота святого Егідія організовує приготування смаколиків та подарунків, однак цьогоріч ініціатива передбачає певні зміни. У день Різдва Христового у Львові відбудеться Великий різдвяний обід для бездомних та убогих мешканців міста. Свято пройде у двох храмах о 14:30: у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що на Личаківській, храмі Архистратига Михаїла на вул. Винниченка, 22, а також біля Порохової вежі на Підвальній, 4.

Цьогоріч організатори запросять понад 300 гостей, але й не відмовлять тим, хто прийде без запрошення.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv зібрало для вас підбірку головних локацій, які можна відвідати у Львові на Різдво. Повну програму святкових заходів ви можете переглянути тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!