Сьогодні у Львові вшанують полеглих українців хвилиною мовчання і церковним передзвоном

1168 0
Впродовж хвилини храми всіх конфесій битимуть у дзвони.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні, 1 жовтня, відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування всіх, хто віддав своє життя в обороні України. Цього дня, коли церква святкує Покрову Пресвятої Богородиці, а держава відзначає День захисників та захисниць України, Львів долучиться до вшанування героїв передзвоном з міських храмів.

Джерело: пресслужба ЛМР

«Я прошу всіх підтримати ініціативу  президента, щоб у неділю, 1 жовтня, о 9:00 ми на хвилину зупинилися. Де б ми не були - в громадському транспорті, в машині, чи просто на вулиці, подумки вшануйте героїв, що втратили своє життя за нашу з вами свободу», – зазначив у своєму зверненні міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Сім’ї зниклих можуть отримувати пільги. Як підтвердити статус

Також до акції долучаться і храми міста, впродовж хвилини храми всіх конфесій битимуть у дзвони. 

Нагадаємо, що громадський транспорт Львова теж долучиться до загальноукраїнської акції – о 9:00 міські автобуси, трамваї та тролейбуси зупиняться на одну хвилину. А відтак відновлять свій рух за маршрутами.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!