Київ

Суд остаточно заборонив забудову Микільської Слобідки в Києві

2328 0
Рішення оскарженню не підлягає
Фото: Олег Симороз

Фото: Олег Симороз

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду залишив чинним припис Департаменту культурно спадщини щодо заборони будівництва по Микільсько-Слобідській, 7-9.  Про це повідомив військовий ЗСУ та київський волонтер Олег Симороз.

«Забудовник намагався оскаржити статус пам’ятки в судовому порядку, а саме в частині включення земельної ділянки, яка розташована по вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 в межі пам’ятки ландшафту, однак забудовнику було відмовлено, рішення набуло законної сили. А тепер і припис на заборону будівництва ми відстояли в останній інстанції”, – зазначив він.

Він нагадав, що забудовник порушив прибережну захисну смугу Дніпра, режим використання пам’ятки ландшафту, функціональне використання ділянки відповідно до Генплану Києва (зелена зона) та захопив комунальну земельну ділянку, яка відведена під парк «Микільська Слобідка». 

Однак, забудовник не залишав планів побудувати на березі Дніпра ЖК «Нова Слобідка» й продовжував звертатися до суду.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!