Київ

Суд повернув у власність киян приміщення вартістю понад 90 млн грн

386 0
Приміщення перебувало у приватній власності на підставі підробленого судового рішення

Господарський суд міста Києва повернув столичній громаді нежитлові приміщення площею понад 1100 квадратних метрів у Подільському районі. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Суд задовольнив позов Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради про витребування з чужого незаконного володіння нежитлових приміщень на першому поверсі будинку 57-В по вул. Полкова, загальною площею понад 1100 кв.м. Вартість приміщення становить понад 90,7 млн грн. 

Слідством було встановлено, що в 2021 році на це приміщення, що належало громаді міста, на підставі підробленого судового рішення було оформлено право приватної власності.

При цьому Київська міська рада, як дійсний власник, не ухвалювала рішення про його продаж чи передачу на користь приватних осіб.

Відтак суд погодився з доводами прокурора та прийняв рішення задовольнити позовні вимоги повністю.

Зазначається, що на цей час рішення суду виконане, право комунальної власності зареєстроване за Київською міською радою.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!