Київ

Суд продовжив домашній арешт для «митрополита» Павла «Мерседеса»

790 0
Захист Паші Мерседеса оскаржуватиме це рішення у Київському апеляційному суді.
Фото: Влада Прізова / Суспільне

Фото: Влада Прізова / Суспільне

За рішенням Солом’янського райсуду Києва, одіозний митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь), а в народі Паша Мерседес, залишається під цілодобовим домашнім арештом до 31 серпня. Про це повідомляє Суспільне.

Захисники московського служителя Павла просили особисте зобов'язання або нічний домашній арешт. Рішення про продовження цілодобового домашнього арешту вважають незаконним і оскаржуватимуть його у Київському апеляційному суді.

Нагадаємо, Служба безпеки України вручила підозру московському екснаміснику Лаври за двома статтями:

 – розпалювання релігійної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК);

 – виправдання та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436−2 ККУ).

Серед доказів для його звинувачень — перехоплені СБУ записи розмов Павла, частину яких було оприлюднено. Павло заявляв, що це «політична справа» і він нібито «ніколи не був на боці агресії».
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!