Київ

Суд відхилив апеляцію підрядника щодо сплати 180 мільйонів штрафу за змову на будівництві Подільського мосту

580 0
Підряднику моста не вдалось відбити штраф Антимонопольного комітету за антиконкурентні дії при участі у закупівлях щодо генпідрядних робіт з будівництва Подільського мосту.
Фото: facebook.com/podilskybridge

Фото: facebook.com/podilskybridge

Північний апеляційний господарський суд (ПАГС) відмовив у задоволенні апеляційної скарги ТОВ "Еко-Буд-Трейд" щодо сплати до держбюджету штрафних санкцій. Про це йдеться в повідомленні пресслужби суду.
 

Зазначається, 28 жовтня 2021 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ “Форма” та ТОВ “Еко-Буд-Трейд” за змову на торгах з будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у Києві. Офіційно штраф на загальну суму 182 596 969 гривень висунуто за “антиконкурентні узгоджені дії, що стосуються спотворення результатів торгів”. При цьому ТОВ "Еко-Буд-Трейд” оскаржувало рішення АМКУ в частині накладення на нього штрафу на суму 180 849 490 гривень.

“Судом встановлено наявність змови між товариствами під час участі у двох закупівлях щодо генпідрядних робіт з будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві”, – резюмували в суді. 

Відповідно ПАГС зобов’язав "Еко-Буд-Трейд" сплатити до держбюджету 180 млн гривень за змову на будівництві Подільського мосту.

Нагадаємо, у квітні 2017 році КМДА виділила на добудову Подільського мостового переходу 6,1 млрд  бюджетних гривень. Тоді  КП "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва" обрала генпідрядником будівництва мосту ТОВ "Еко-Буд-Трейд", яку пов'язують із забудовником Денисом Комарницьким.

Як повідомлялось раніше, 19 травня Національна поліція повідомила про підозру керівникові КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" за порушення при будівництві Подільського мосту. Підозра стосується підводних робіт, за які місто заплатило 6 млн грн, але які фактично не були виконані.

Додамо, що мер Києва Віталій Кличко 15 травня пообіцяв в кінці року відкрити виїзд з мосту на Русанівські сади, а наступного року – на Троєщину, після чого місто приступить до зведення метро на Троєщину, яке проходитиме під мостом. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!