Київ

Під час підводних робіт на будівництві Подільського мосту вкрали 6 млн грн, — Прокуратура

942 0
Генпідрядник постав перед судом слідом за замовником будівництва. Посадовців підозрюють у розкраданні ще 104 млн грн.

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора генпідрядної організації за фактом розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах під час будівництва Подільського мосту. Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, у грудні 2020 року генпідрядник будівництва вказав у документах неправдиві дані про обсяги та вартість виконаних підводних робіт. Йдеться, зокрема, про роботи з очищення металоконструкцій від обростання на глибині 12-20 метрів із залученням водолазної станції на Подільському мостовому переході через р. Дніпро у м. Києві.

У межах провадження правоохоронці провели огляд на будівництві Подільського мосту із залученням експертів та водолазів.

За висновками експертів роботи на суму понад 6 млн грн. документально не підтверджуються.

Обвинувальний акт скеровано до Подільського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Раніше за вказаним фактом до суду скеровано обвинувальний акт відносно директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» за ч. 2 ст. 367 КК України.

Крім того, згаданим посадовцям повідомлено про підозру за фактами завищення вартості на оренді машин та механізмів на 104 млн грн, завищення вартості робіт з використанням найманого обладнання на 36 млн грн, а також завищення вартості робіт з фарбування прольотних плит Подільського мосту на 2 млн грн.

Читайте також: На старті фініш. Чи відкриють у Києві восени Подільсько-Воскресенський міст

Досудове розслідування інших фактів протиправної діяльності під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві продовжується.

Нагадаємо, у липні в Департаменті транспорту КМДА заявили, що планують відкрити рух Подільсько-Воскресенським мостом для громадського транспорту вже у вересні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!