Що буде перемогою України під час війни та Коломєйцев про готель на Міцкевича. Підсумки доби

968 0
Нині 17 жовтня та 601 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 72 бойових зіткнення. Українська авіація завдала 4 ударів по районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ уразили 2 вертольоти на посадкових майданчиках, склад боєприпасів та ворожий артилерійський засіб.

Сили оборони України мають частковий успіх в районі західніше Вербового Запорізької області  на Мелітопольському напрямку.

З початком доби окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та 6 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59 та 6 ворожих «Shahed-136/131».

Читайте також: На Львівщині призначили нового очільника військкомату. Головним військкомом області став Артур Ніязов.

Та: Хто під час мобілізації може перевірити документи у чоловіків. У Мін’юсті наголосили, що працівники ТЦК та СП не мають права цього робити, саме тому на практиці вони патрулюють спільно з представниками Нацполіції й вручають повістки чоловікам.

Акцент дня: Чому ми чекаємо, що буде, коли хлопці повернуться? – командир взводу. Чому важливо відчувати тил, коли воюєш; як обов’язок перемагає дискомфорт; чому інфантильною є думка «хлопці прийдуть – лад наведуть»; чи варто проводити вибори під час війни; чому ми не розуміємо суспільного договору; що буде перемогою України під час війни, Tvoemisto.tv обговорило з громадським активістом, радником Уляни Супрун під час її міністерської роботи, експертом медгрупи «Реанімаційного пакету реформ», військовим батальйону «Вовки Да Вінчі», лейтенантом Збройних сил України Олександром Ябчанкою.

«Я для себе визначив кілька аспектів української перемоги. Перший – українці перестали гинути. Нас перестали вбивати, бо не можуть. Не тому, що пообіцяли припинення вогню. Я не вірю їм. Росія брехала, бреше і брехатиме. Ми в цій війні можемо сподіватися тільки на те, що нас не вбивають тому, що не можуть. Другий – дотримання міжнародного права щодо недоторканності кордонів, вихід на кордони 1991 року, вони недоторканні. Третій – справедливість: покарані воєнні злочинці».

Читайте також: У Гостомелі відкрили штаб документування воєнних злочинів росіян. Слідчі співпрацюють із міжнародною правозахисною групою Global Rights Compliance. Їхні висновки та зібрані докази будуть використані у судах над російськими воєнними злочинцями.

Ключові події:

1. Скільки тендерів оголосили на Львівщині за минулий тиждень і на яку суму. Найдорожчий проєкт – «Аварійно-відновлювальні роботи (капітальний ремонт) будівлі пологового відділення КНП СМР «Самбірська центральна лікарня» по вул. С.Стрільців,4 в м. Самборі Львівської області». Його вартість – 98 млн 782 тис. грн.

Читайте також: «Будь-яку будівлю можна сфотографувати так, що буде здаватись, наче це катастрофа», – Коломєйцев про готель на Міцкевича. Головний архітектор Львова вважає, що фасад нового готелю виконано повністю у натуральному камені і це виглядає «грандіозно». Крім того, посадовець стверджує, що в інтернеті поширюють старі візуалізації будівлі, які насправді не є актуальними

«На них зображено проект з розсіченим фасадом. З самого початку було відомо, що це лише попередній ескіз і в такому вигляді проект реалізовуватись не буде, адже планували провести архітектурний конкурс».

Та: На будівництво гуртожитка ЛНУ на Пасічній треба додатково ще 25 млн грн. Вони необхідні у зв’язку з переплануванням на 1, 2 поверхах, пристосуванні підвальних приміщень під укриття та заміні технологічних рішень;

2. Які продукти на Львівщині подорожчали найбільше у вересні. Яйця на 13,7% та м’ясо – на 3,6%.

Читайте також: В Києві почали включати опалення у житлових будинках. «Синоптики прогнозують стабільне зниження температури. А на запуск централізованої системи теплопостачання Києва, що є однією з найбільших у Європі (протяжністю теплових мереж близько 3 тисяч км), необхідно кілька днів», – зазначив мер столиці Віталій Кличко.

На цю ж тему: Скільки споживачів у Львові вже отримали тепло і що робити у разі його відсутності. До 17 жовтня опалення мають подати до усіх споживачів;

3. Будівельники повідомили, коли насправді завершать першу чергу будівництва Подільського мосту. Це планують зробити на початку листопада.

На цю ж тему: На Львівщині ремонтують ще один міст, який 15 років тому зруйнувала повінь. У селі Монастирець Комарнівської територіальної громади Львівської області тривають ремонтні роботи.

Загалом до кінця року на Львівщині відремонтують ще два мости. Зокрема, на виїзді зі Львова у селі Малехів до 30 листопада та – у Великих Мостах до 31 грудня;

4. У Львові знову зросла кількість хворих на ГРВІ. Минулого тижня, з 9 до 15 жовтня, на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 5100 людей. Це на 21% більше, ніж попереднього тижня. Зараз інтенсивний показник захворюваності на 8,3% перевищує епідемічний поріг.

Читайте також: Стало відомо, хто очолив дитяче медоб’єднання у Львові. На посаду в.о.керівника призначили Романа Кізиму.

Та: Як у Львові отримати безкоштовний протез і куди звертатись. Пакет документів слід подати до ЦНАПу, місцевого відділення служби соціального захисту або через особистий електронний кабінет особи з інвалідністю.

А також: В укритті Перинатального центру у Львові облаштовують операційну за кошти з благодійного аукціону. Вже придбали обладнання на понад 2 млн грн;

5. Гору Піп Іван замело снігом. Фото. Температура повітря становить 6 градусів морозу.

Читайте також: Концерти, вистави та стендап з собаками. Куди піти у Львові цього тижня.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!