Суд залишив без змін рішення щодо лікарів зі Львівщини, винних у смерті 12-річного хлопчика

5028 0
Йдеться про двох лікарів Жидачівської районної лікарні – хірурга Юрія Михайлюка та інфекціоністку Ганну Чущак.

Сьогодні, 11 квітня, Верховний Суд залишив без змін рішення щодо двох лікарів зі Львівщини, яких визнали винними у смерті 12-річного тернополянина Романа Кулака. Через неправильно встановлений діагноз дитина померла майже шість років тому. 

Як повідомила адвокатка Галина Янко, Верховний Суд залишив без змін рішення як Миколаївського районного суду, так і Львівського апеляційного суду у тому, що двоє лікарів, зокрема хірург Михайлюк Юрій та інфекціоністка Чущак Ганна винні у смерті дитини, хлопчика Ромчика Кулака.

Зазначимо, як повідомлялося раніше, висновок для обох лікарів – позбавлення волі, однак одній лікарці 78 років, їй фактично дали відтермінування від покарання. Для іншого лікаря – хірурга – три роки позбавлення волі з забороною займати відповідну посаду, але, зрештою, застосували амністію.

Нагадаємо, що майже 2,5 роки, спочатку у Жидачівському, а потім ще й у Миколаївському районному суді, розглядали справу щодо смерті 12-річного тернополянина Романа Кулака. Його батько Володимир увесь цей час намагався добитися справедливості і покарання для лікарів Жидачівської районної лікарні, які, за його словами, не змогли поставити сину правильний діагноз та надати необхідну медичну допомогу, а захист підсудного хірурга райлікарні Юрія Михайлюка – визнати лікаря невинним та дозволити продовжити йому працювати у лікарні. Детальніше про трагічний випадок читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!