Київ

У Дніпровській РДА замовили для укриттів дитячі конструктори на 900 тисяч грн

745 0
Мова йде про 113 наборів настінного конструктора для гри та навчання та 390 наборів розвивального математичного конструктора.

Управління освіти Дніпровської РДА замовило конструктори для гри та навчання в укриттях під час повітряних тривог. Про це стало відомо із тендерної документації в системі електронних закупівель Prozorro.

Мова йде про 113 наборів настінного конструктора для гри та навчання та 390 наборів розвивального математичного конструктора. Освітяни планували витратити на це 952 тисячі 864 гривні, проте переможець тендеру — особа-підприємець Барсученко Сергій Миколайович запропонував 900 тисяч гривень.

Договір уклали у травні, тому ймовірно, конструктори закупили на майбутній рік, бо зараз у дітей канікули. Тимчасова контрольна комісія з перевірки укриттів має перевірити цей випадок.

Раніше ми писали, що управління освіти Дніпровської РДА закупило 300 шкіряних барабанів в укриття. Після розголосу цю закупівлю скасували.

Нагадаємо, як припустила депутатка Київради Ксенія Семенова, управління освіти Дніпровської РДА купувала барабани для освітніх потреб шкіл з укриттями, але використовувало формулювання, що музичні інструменти потрібні для укриттів, аби обійти черговість оплати платежів у казначействі. 

Водночас ця маніпуляція також є сумнівною, оскільки на відміну від закупівель на загальних підставах, закупівлі для укриттів відбуваються за спрощеною процедурою.

Як повідомлялося, згідно із даними на сайті  Prozorro мистецький ліцей «Зміна» у Дніпровському районі придбав дві електросковорідки за 1,2 мільйони гривень. 306 одиниць шкіряних барабанів та 153 комплекти молоточків до них на 882 тисячі гривень закупило в травні цього року Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації «для психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог». 12 електронних овочерізок Robot Coupe CL50 за 1,6 млн бюджетних гривень в січні цього року також закупило управління освіти Дніпровської РДА.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!