Київ

У Гостомелі притулок для тварин, врятованих з Херсона, запрошує на День відкритих дверей

549 0
Тварини шукають нові родини. Саме це і є метою цього заходу.

У неділю, 16 липня, в Гостомелі у притулку Едуарда Глеби, де перебувають тварини, врятовані з Херсона після підриву росіянами Каховської дамби, пройде День відкритих дверей. 

Завдяки зусиллям волонтерів, які почали рятувати як людей, так і тварин в перші десять годин після початку стихіного лиха, з місця трагедії вдалося врятувати і вивезти близько 500 тварин. Зараз вони перебувають у Гостомелі та шукають нові родини. Саме це і є метою цього заходу.

У притулку забезпечили вакцинацію та лікування для усіх тварин, які знайдуть нове місце проживання — постійне або тимчасове. Крім того, всі собаки, які пройдуть вакцинацію, завдяки Благодійному фонду Україна.

Об'єднані в різноманітності отримають медальйони з QR кодом, та кожна врятована тварина, що потрапить до нової родини, отримає ветеринарний паспорт і буде знаходитися під наглядом протягом трьох місяців з метою забезпечення підтримки та спостереження з боку кінологів і волонтерів.

Читайте також: на Київщині притулок, де рятують тварин з Херсонщини, можуть закрити. Як допомогти

Під час Дня відкритих дверей гостей, що прийдуть познайомитися з тваринами, чекає такий розклад заходів:

  • лекції від професійних кінологів і ветеринарів;
  • контактне спілкування з собаками та котами;
  • знайомство з фантастичними людьми;
  • літній безалкогольний бар;
  • активності для наймолодших гостей.

 

У червні фахівці муніципальної ветлікарні спільно з волонтерами прилаштували до родин 132 тварини, які перебували в закладах підприємства. Водночас за 1 півріччя 2023 року прилаштували 281 тварину, тож за перший місяць літа кияни взяли в родини найбільшу кількість безпритульних тварин із початку повномасштабного вторгнення.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!