Київ

У Києві активісти разом з комунальниками очистили колекторні річки

896 0
В останні роки колекторні річки Почайна та Либідь стали джерелом забруднення навколишнього довкілля.

У Києві районні адміністрації разом із комунальними службами, активістами та небайдужими киянами очистили забруднені ділянки колекторних річок Почайної та Либіді. Про це повідомили у КМВА.
 
«Десятиліттями водойми Києва зазнавали забруднення. Особливо річки, такі історичні і дорогі Києву – Либідь та Почайна. Так, їх періодично чистили. Але каналізаційні води, будівельні, побутові та промислові відходи, пластик, шини, нафтопродукти все одно потрапляли у водойми. Річки самі були брудні і забруднювали Дніпро. Наслідки – цвітіння Дніпра, зниження якості, кількість питної води, знищення флори й фауни. А під час повені та дощів забиті сміттям колектори переповнювалися і це руйнувало інфраструктуру», – зазначають у КМВА.
 
Після проведених робіт з очищення, у водоймах можна побачити риб та зустріти диких качок з виводками.
 
Як зазначив очільник КМВА Сергій Попко, улітку, коли спека розігріває асфальт і бетон до надвисоких температур, а повітря розжарене і важке – чиста вода знижує навколишню температуру і вологість повітря. Тому системна робота щодо екологічної безпеки міста буде тривати і надалі: «Усі водойми почергово будуть очищуватися від забруднення. Чисті водойми Києва – це здоров’я киян! А життя та здоров’я людей – кінцева і найголовніша мета!»
 
 
 
 
 
 
 
Фото: КМВА / Telegram
 
 
 
Окрім цього, у рамках підготовки рекреаційних зон та покращення стану міських пляжів та зон відпочинку, комунальники продовжують демонтувати незаконні споруди на території. Так, сьогодні працівники КП «Плесо» закінчили демонтаж незаконної споруди біля муніципального пляжу «Молодіжний» в Гідропарку. Загалом демонтовано близько 850 кв.м незаконно встановленої бетонної площі.
 
 
 
 
 
 

Фото: Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація / Facebook

Раніше комунальники у Дарницькому районі демонтували незаконні споруди на набережній озера.
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!