Київ

У Києві на Подолі з'явився новий патріотичний мурал

1357 0
Стінопис біля кінотеатру «Жовтень» (вул. Ярославська, 17) буде присвячено Національній гвардії України.

Біля київського кінотеатру “Жовтень” на вулиці Ярославській, 17 створюють новий патріотичний мурал під назвою «Запорізький месник». Як зазначають ініціатори створення муралу - агенція консалтингу у благодійності Charity Hub, відкриття відбудеться 6 червня о 10:30.
 
Центральний образ муралу — «Запорізький месник», наймолодший Герой України, на рахунку якого збиття 7 ворожих літаків Су-25 та крилатої ракети. 
 
Даний мурал - це можливість розказати справжню історію реального 19-ти річного хлопця — строковика Національної гвардії, який вже в перші місяці війни відзначився неймовірною майстерністю у знищенні з ПЗРК «Ігла» ворожої авіації та ракет під час боїв у Запорізькій області. Днями Запорізький месник збив ще один літак, і тепер на його рахунку 7 ворожих літаків СУ та одна крилата ракета. Боєць і зараз продовжує боронити нашу країну та входить у Гвардію наступу.
 
Також планують створити два мурали-побратими: у Києві та після звільнення Запорізької області у Запоріжжі. 
 
На стінопис нанесли QR-код, за яким можна зробити донат на закупку дронів для «Гвардії наступу». Планується зібрати 3 000 000 грн, щоб закупити дрони-камікадзе та дрони-розвідники. З армією пекельних птахів можна кардинально змінювати оперативну ситуацію на передовій, нищити ворожі позиції, не ризикуючи життями наших захисників.
 
Ідея ініційована командою Charity Hub, до неї долучився також Тарас Тополя, лідер гурту «Антитіла». Підтримали ініціативу і допомогли її втілити у реальність художники Віталій Гідеван та Олена Нойна.
 
На відкритті протягом дня відвідувачі події зможуть побувати на квітковому ярмарку, відпочити в лимонад-барі, а діти — взяти участь у конкурсі малюнків.
 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ, мурал

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!