Київ

У Києві паркування знову стало платним

684 0
Оплачувати його необхідно буде лише в будні.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Від сьогодні, 24 липня, у Києві відновлюється оплата за паркування, платне паркування буде тільки по буднях. Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради.

У Київраді зазначають, що оплачувати паркування буде необхідно тільки у будні з 8:00 до 22:00. У вихідні дні – паркування залишається безкоштовним.

Оплатити паркування можна буде через мобільний застосунок Київ Цифровий.

Для цього у застосунку необхідно:

1. Вибрати «Сервіси водія» → «Погодинне паркування».

2. Вибрати номер авто з переліку або вказати його.

3. Обрати паркінг. Перевірити, щоб номер на паркувальному знаку відповідав номеру паркінгу в застосунку.

4. Натиснути «Почати паркування». Розпочнеться відлік часу.

5. Натиснути «Завершити паркування», щойно авто залишить паркінг.

Крім того, у застосунку можна встановити час для автоматичного завершення паркування, в іншому випадку паркування завершується автоматично – о 22:00.

«Оплата нараховується, доки триває паркування в застосунку, незалежно від місцезнаходження авто. Списання коштів здійснюється автоматично, коли загальна сума за погодинне паркування сягає 100 гривень. Якщо сума менша, то оплата списується 1 числа наступного місяця», – йдеться в повідомленні. 

Оплату можна здійснити банківською карткою, Apple Pay або Google Pay. На муніципальних паркувальних майданчиках не приймають готівку. 

«Якщо хтось вимагає сплатити послугу в такий спосіб – викликайте поліцію. Міський застосунок дозволяє сплатити за паркування у бюджет Києва та підтримати відновлення інфраструктури міста», – наголошують в Київраді. 

Додається, що під час повітряної тривоги інспектори з паркування не штрафують водіїв та не здійснюють евакуацію автомобілів.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко звільнив очільника КП «Київтранспарксервіс» Євгенія Псьола через якого місто три місяці не отримувало коштів у бюджет. Загальні втрати через безкоштовне паркування сягнуло щонайменше 50 млн грн.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!