Київ

У Києві почали приймати на переробку спінений поліетилен. Що це та де приймають

667 0
Спінений поліетилен – найпоширеніший сучасний матеріал у будівництві та рекламі за доступною ціною для покупця. Тому дуже часто, особливо при будівництві, багато такого матеріалу залишається непотрібним та іде в загальний смітник. Тепер його зможуть переробляти.
Фото: Україна БЕЗ сміття / Facebook

Фото: Україна БЕЗ сміття / Facebook

Мешканці столиці, які сортують побутові відходи, тепер можуть здавати спінений поліетилен на сортувальну станцію проєкту «Україна без сміття», де його почали переробляти. Про це йдеться у повідомленні соціального проєкту «Україна без сміття» у Facebook.

Раніше такі відходи просто спалювали, що шкодило навколишньому середовищу і забруднювало повітря. «УБС» знайшла переробника для такого виду сировини. Зібраний спінений поліетилен передаватимуть заготівельнику, який буде його подрібнювати й продавати виробнику пластикових гранул, з яких потім виготовлятимуть поліетиленові пакети.

На сортувальній станції проєкту «Україна без сміття» буде стояти два контейнери: для білого та кольорового спіненого поліетилену.

В «УБС» зазначили, що найчастіше спінений поліетилен використовується для пакування посилок, в нього пакують техніку або крихкі предмети. Він буває у вигляді твердих блоків або гнучкої матової плівки.

Для того, щоб здати його на переробку, він має бути чистим, сухим, без скотчу, наліпок чи сріблястого напилення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!