Київ

У Києві почастішали випадки порушень правил використання номерних автомобільних знаків. Що загрожує

712 0
Правоохоронці нагадують, що використання на автомобілях номерних знаків, які йому не належать, є правопорушенням.
Фото: Патрульна поліція Києва

Фото: Патрульна поліція Києва

У патрульній поліції Києва розповіли, що за минулий тиждень притягнули до відповідальності 36 водіїв, які порушували правила використання номерних знаків.
 
За останній час таких ситуацій побільшало. Днями на проспекті Степана Бандери інспектори зупинили автомобіль BMW та встановили, що керманич використовує номерний знак, який зареєстрований за іншим транспортним засобом. До цього ж, перевіривши дані чоловіка за інформаційними базами, патрульні дізналися, що водій не має права керування та вже притягався за це правопорушення протягом року. Тож правоохоронці склали протокол за ч. 5 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має або позбавлена права керування, вчинене повторно протягом року) КУпАП.
 
 
Інший випадок стався на вулиці Набережно-Луговій. На лінію 102 звернувся громадянин та повідомив, що йому не повертають автомобіль з арештмайданчика.
 
Поліцейські, які прибули на місце, з'ясували, що на транспортному засобі були встановлені номерні знаки, які йому не належать. У всіх випадках інспектори винесли постанови за ч. 1 ст. 121-3 (Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів) КУпАП та вилучили номерні знаки.
 
Санкція даної статті передбачає накладення штрафу в розмірі сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Нагадаємо, у Києві розмістили 50 кнопок «термінового виклику поліції», карту можна подивитися тут.
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!