Київ

У Києві покажуть нову версію опери «Запорожець за Дунаєм»

942 0
Виставу присвячують памʼяті Михайла Риндзака (1947-2022) – народного художника України, художника-постановника Львівської національної опери.
Фото В. Давиденка

Фото В. Давиденка

У Жовтневому палаці в Києві покажуть нову версію опери «Запорожець за Дунаєм». Як повідомляє МКІП, гастрольний показ прем’єри опери «Запорожець за Дунаєм» Гулака-Артемовського відбудеться 21 червня.

Нову музичну редакцію опери здійснили композитори Олександр і Дмитро Саратські, постановку – склад Львівської національної опери.

Як зазначає режисерка-постановниця Оксана Тараненко, образ українського козацтва врешті позбувається столітніх стереотипних нашарувань, навʼязаних російською пропагандою, а козаки природно постають могутньою, войовничою та волелюбною силою, що здатна протистояти ворогам. І все заради здійснення найзаповітнішого – життя у вільній Україні.

«Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського впродовж багатьох десятиліть був однією з найбільш виконуваних українських опер. Львівська опера впродовж 120-річної історії реалізувала 7 різних постановок цієї опери. Цьогорічна прем'єра стане вже восьмою.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!