Київ

У Києві продовжують знищувати найстарішу будівлю на Жилянській. Активісти звернулися до поліції

996 0
Будинок продовжують демонтувати попри заборону Київради.

На Жилянській третій день поспіль тривають роботи з розбору одноповерхового будинку-садиби №47 1860-х років побудови. Про це повідомляють у пам'яткоохоронному хабі «Цегла».

На вчорашньому фото, яке публікував активіст Дмитро Перов, видно, що частина будівлі вже розібрана. Сьогодні роботи продовжуються.

За фактом проведення незаконних будівельних робіт активісти викликали поліцію, втім ні потрапити на територію, ні тим більш зупинити техніку правоохоронцям не вдалося.

У «Цеглі» кажуть, що написали правоохоронцям заяву, з проханням внести її Єдиний реєстр досудових розслідувань. Після цього поліцейські поїхали, а демонтаж історичної споруди триває.
 
 
 

Як ми писали, на цій ділянці компанія-забудовник Ковальська планує звести бізнес-парк Nuvo Business Park площею більше 80 тис. кв.м (проєктом заплановано будівництво комплексу з 7 будівель).

Як зазначав Перов, будинок-садиба є одним із найстаріших прикладів забудови вулиці. У 2021 споруду внесли до т.зв. «Списку Кличка по культурній спадщині», Київська міська рада наклала мораторій на їх демонтаж або перебудову.

Tvoemisto.tv звернулося із запитом до КМДА з проханням пояснити, чи законно відбувається демонтаж будівлі та очікує на відповідь.

Довідка. Будинок збудували у 1860-х. Деякий час у будівлі розміщувалася адміністрація молокозаводу, який працював поруч. У ХІХ ст. садиба належала до території пивзаводу Йосифа Бродського та ймовірно використовувалася для проживання працівників.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!