Київ

У Києві проведуть толоку-прибирання на Аскольдовій могилі

645 0
Аскольдова могила може стати Пантеоном Героїв України
Аскольдова могила. Фото з відкритих джерел

Аскольдова могила. Фото з відкритих джерел

У Києві в парку Аскольдова могила 1 квітня планують провести народну толоку-прибирання. Про це повідомила депутатка Київської міської ради, військова ЗСУ Аліна Михайлова у Twitter.

«Запрошую всіх долучитися до прибирання майбутнього Пантеону Героїв»,— написала Михайлова.

 

 

 

Толоку збираються розпочати об 11 годині ранку у суботу, 1 квітня. За словами депутатки, реманентом для прибирання забезпечать. Охочім рекомендується бути у робочому одязі, в якому прибиратимуть територію.

Нагадаємо, петиція про створення Національного пантеону Героїв України на території парку «Аскольдова могила» у Києві набрала необхідні 25 тисяч голосів за три дні від моменту публікації. 

Додамо, депутатів Київської міської ради та мера міста Віталія Кличка закликають перейменувати Паркову дорогу у Києві на вулицю Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі), оскільки вона йде прямо до Аскольдової могили, де поховали Героя. З відповідним зверненням виступили низка публічних осіб.

Нагадаємо також, що міністерство культури та Український Інститут національної пам'яті презентували проєкт військового Меморіального комплексу, який розташують поряд з Національним історико-меморіальним заповідником "Биківнянські могили".
 
Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!