Київ

У Києві судитимуть зловмисників, які продавали гуманітарку для потреб ЗСУ на майже 800 тис. грн

901 0
Підозрювані здійснювали злочинну діяльність через благодійний фонд.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до Шевченківського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактами продажу гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку та заволодіння благодійними пожертвами (ч. 3 ст. 201-2 КК України), повідомляють у Київській обласній прокуратурі.
 
Розслідування встановило, що обвинувачені, діючи у складі організованої групи, налагодили механізм реалізації гуманітарної допомоги, отриманої від підприємств та організацій. З метою конспірації своєї злочинної діяльності вони створили благодійний фонд, який отримував благодійні пожертви та гуманітарну допомогу для потреб військових частин ЗСУ та жителів постраждалих від війни регіонів.
 
У подальшому отриману гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування і медикаментів вони реалізовували через продовольчі магазини, заклади торгівлі, аптеки та фізичних осіб-підприємців. Грошові кошти з рахунку благодійного фонду обвинувачені обготівковували через підконтрольних ФОП.
 
Загалом учасники злочинної групи здійснили продаж товарів гуманітарної допомоги та використали для власних потреб благодійні пожертви на суму майже 800 тис. грн. Досудове розслідування триває.
 

Правоохоронці вживають заходи задля притягнення причетних до незаконної діяльності осіб до встановленої Законом відповідальності.

Згідно із санкцією ч. 3 ст. 201-2 КК України продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!